Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

Akova, Marmara'nın kurtuluş reçetesini açıkladı

Akova, Marmara

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, seçim çalışmaları için ziyaret ettiği Marmara’da, ilçenin kurtuluşunun “Yavaş Kent” olmasıyla mümkün olabileceğini dile getirdi.
Ziyaret ettiği Marmara’da CHP Marmara İlçe Başkanlığı ziyaret eden Akova, CHP Marmara İlçe Başkanı Nevzat Başkan, CHP’nin İl Genel Meclisi eski üyesi Mustafa Erbil ve partilileri tarafından karşılandı.
25. Dönem Balıkesir milletvekili aday adaylığı için CHP Marmara İlçe Örgütünü ziyaret eden Milletvekili Akova’nın bilgilendirme toplantısına çok sayıda kadın partili katılarak destek verdiği gözlendi.
Akova, yaptığı konuşmada Marmara İlçesinin ulaşım sorun larının çözümünün yanı sıra, özel ağaçlandırma sahaları yüzünden hayvancılığın olumsuz etki lenmesini ve adanın mahrumiyet bölgesi gözükmesini engellemek için çalışmalaryapacağını söyledi.6’da

Su Ürünleri Fakültesi’nin kurulmasının ada ekonomisine ve eğitime önemli bir katkı yapacağını öne süren Akova, CHP iktidarında Marmara ilçesinin çekim merkezi olması ve ekonomik gücünü artırması için çalışacaklarını açıkladı.
Marmara Adalarına özel statü tanınarak, vergi açısından rahatlatılmasının çok önemli bir ekonomik canlılık yaratacağını kaydeden Akova, Marmara Adası’nın yavaş kent olarak ilan edilmesinin Ada’ya turizm açısından çekicilik getireceğini, yavaş kent olarak, yerel dokunun korunması, küreselleşmenin getirdiği standartlaşmadan uzaklaşılması, Marmara’nın özgün yapısının korunması, yerel değerlerinin ön plana çıkması, geleneklerine, zanaatlarına, esnafına sahip çıkılması ve desteklenmesinin Marmara ilçesine çok büyük katkı yapacağını ve bu amaç doğrultusunda çalışmalarına hız kazandıracağını sözlerine ekledi.



Anahtar Kelimeler:
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı